‘met Omni Channel staat de consument centraal’

Tips

Formule en branding
De formule manager is verantwoordelijk voor de look en feel van een organisatie, zowel offline als online. Herkenning van merk en formule over alle kanalen is noodzakelijk. Maak van je merk een ‘love brand’. Zorg ervoor dat de formule manager betrokken is bij de opzet van een omnichannel aanpak.

Omnichannel
Omnichannel organisaties zijn succesvoller dan single channel organisaties.

Of het nu gaat om een enkele winkel, een retailformule of een combinatie van veel winkels. Omnichannel brengt de consument in beweging, de consument die dat van u verlangt.

24/7, connected en vol van verwachtingen. Ga voor omnichannel!

Radicale klantgerichtheid
Door radicale klantgerichtheid in uw organisatie door te voeren en tegelijkertijd nieuwe technologieën te implementeren, kunt u de groei in uw bedrijf versnellen.

Stay connected.
Klanten zijn 24/7 aan het winkelen; Online en offline. Faciliteer de klant zowel in de fysieke omgeving als de online omgeving. Blijf met hen connected door het aanbieden van free Wifi, oplaadpalen voor mobiele telefoons en tablets.

Technologie en innovatie
Door technologie toe te passen kun je je bedrijf innoveren, sneller veranderen en kun je gebruik maken van mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden. Op die manier ben je in staat vertrouwen van klanten te winnen, processen soepeler te laten verlopen en relevant te blijven in je branche.

Transitie
Werken via omnichannel raakt de hele organisatie. Bij het implementeren ervan is een transitie fase van de gehele organisatie een must. Samenwerken in logisch samenwerkende cellen is nodig, met de customer journey als uitgangspunt.